Home Inhoud ContactInfo in Englishenglish stoppen met roken information      Katholieke Universiteit Nijmegen partner van uQuit Vrije Universiteit Amsterdam partner van uQuit 

Help 

Home

 

stoppen met roken sign

 

 

Algemene instructie

Het scherm wat je net zag, is mijn beginscherm. Het werkt best gemakkelijk. Links bovenaan zie je een vakje ‘stopinfo’. Daaronder, in het midden van het scherm, zie je een wat groter vak met je dagelijkse support. Daar weer onder zie je weer een wat kleiner vakje ‘Attentie, lees dit!’. Daar staan de belangrijkste tips in. En helemaal onderaan zie je 5 knopjes, ‘ervaringen’, ‘Q&A’, ‘moeite met’, ‘forum’ en ‘chatroom’. Als je wilt weten hoe zo’n knopje of vakje precies werkt of wat er precies in staat, kijk dan bij Help, bij een specifieke instructie.

Onthoud dat het belangrijk is dat je zo vaak mogelijk inlogt. Alleen dan kan ik je zo goed mogelijk helpen. Als je niet elke dag inlogt zul je bepaalde dingen mislopen. Dat is op zich niet zo heel erg, maar als het te vaak gebeurt, mis je te veel.

Ik werk af en toe met lijstjes waarin je bepaalde opties kunt aanvinken/aanklikken. Daar zal ik dan weer op reageren.

Ook wil ik nog een keer zeggen dat al je gegevens en alles wat je vertelt vertrouwelijk behandeld worden en dus privé zullen blijven.

Je kunt me natuurlijk, als je er echt niet meer uitkomt, mailen. Het mailadres is help@uquit.nl.

 

Instructie Ervaringen

Als je op dit knopje klikt kun je ervaringen van leeftijdsgenoten lezen. Dit zijn ervaringen van mensen die nooit gerookt hebben, die af en toe gerookt hebben of die gestopt zijn. Je kunt lezen hoe zij over zelf roken denken, over anderen die roken of over hoe zij het stoppen ervaren hebben.

 

Instructie Moeite met

Als je gestopt bent met roken en je hebt een probleem, of als je gewoon nieuwsgierig bent, kun je op ‘moeite met’ klikken. Daar kun je in een lijst het probleem opzoeken waar jij moeite mee hebt en daar geef ik dan tips voor. Na elk probleem geef je aan of dit echt het probleem is waar je last van hebt.

 

Instructie Q&A

Als je op ‘Q&A’ klikt, krijg je een lijst met een heleboel veelgestelde vragen. Dus als je een vraag hebt over roken of stoppen met roken, of als je gewoon nieuwsgierig bent, kun je daar kijken. Als je een vraag ziet waarop je graag het antwoord wilt weten, dan klik je op die vraag en dan komt het antwoord in beeld.

 

Instructie Stopinfo

In het vakje waar ‘stopinfo’ boven staat, staat jouw persoonlijke stop-informatie. Dat is de datum waarop je begonnen bent, welke dag het vandaag is en de datum waarop je gaat stoppen. Als je die nog niet hebt ingevuld, staat er een stopbord, waarop je kunt klikken als je je stopdatum wilt invullen. Als je je stopdatum hebt ingevuld, zal ik in dit vakje ook aftellen tot je stopdag en daarna aangeven hoe lang je al gestopt bent.

 

Instructie je dagelijkse support

In het vakje waar ‘je dagelijkse support’ boven staat, staan elke dag weer andere tips, weetjes, motiverende zinnetjes, etc. Omdat het niet allemaal in dat vakje past, zet ik daar alleen maar het begin van de zin neer. Deze tips en weetjes zijn voor jou persoonlijk en zijn een belangrijk onderdeel van de hulp en begeleiding die ik jou wil bieden. Als je erop klikt, kun je de tip of het weetje helemaal lezen.

--------------------

Home

Download

 

Copyright © 2004 Ronen Azachi. All rights reserved.